Loading...
    
  • M08-01
  • M08-02
  • M08-03
  • M08-04
  • M08-05
  • M08-06
  • M08-07
  • M08-08
  • M08-09
  • M08-10
  • M08-11
  • M08-12
<<< wstecz

PROJEKT:M08

  • data: 2012
  • lokalizacja: WARSZAWA (PL)
  • powierzchnia: 90
  • zdjęcia: Łukasz Kozyra

Mieszkanie na Mokotowie to otwarta, przesycona światłem przestrzeń dzienna podzielona jedynie umownie na strefy o różnym przeznaczeniu: hol, kuchnię, salon oraz miejsce do pracy.

Stworzenie wielofunkcyjnej przestrzeni umożliwiającej wspólne spędzanie czasu było podstawowym założeniem Inwestorów, które udało nam się wspólnie zrealizować. ''Scalenie'' strefy dziennej w jedno otwarte wnętrze, dało mieszkańcom poczucie swobody i stało się polem różnych działań: rozmów, pracy, zabawy, przygotowywania posiłku, przyjmowania gości i odpoczynku. Dzięki odpowiedniemu ukształtowaniu przestrzeni pod względem funkcjonalnym, wszystkie umowne strefy mieszkania płynnie przenikają się wzajemnie tworząc spójną całość. Dominującym kolorem we wnętrzu jest biel ocieplona naturalną, drewnianą podłogą. Charakter wnętrza tworzy mnóstwo barwnych akcentów o różnorodnych formach i funkcjach. W przestrzeni kuchni są to żółte, wiszące szafki, w salonie żółte wnętrze półki w białym regale oraz pozostałe dodatki we wnętrze jak żółty dywan w kształcie koła nawiązujący do stylistyki folk, lampy, siedziska, poduszki czy inne drobiazgi. Całość podkreśla dominująca kolorystycznie fototapeta w kolorowe pasy, zaprojektowana specjalnie dla tego wnętrza oraz graficzna tapeta z napisami przenikająca ze strefy kuchni aż do holu wejściowego mieszkania. Pozostałe pomieszczenia nawiązują stylistyką do strefy dziennej – zielona łazienka z motywem graficznym, nadrukowanym na białym pcv, pokój synka z dominującą bielą przełamaną akcentami kolorystycznymi w formie tapety i dodatków. Sypialnia – jasna i delikatna, w przeciwieństwie do reszty mieszkania, pozbawiona mocnych akcentów kolorystycznych sprzyja wypoczynkowi i relaksowi.



PUBLIKACJE WNĘTRZA